Wie zijn wij

Wij zijn een groep van enthousiaste hobbyfok(st)ers van dit schitterende schapenras. Op deze pagina vertellen we wat meer over waarom we zo enthousiast zijn over het Castlemilk Moorit schaap.

livin’love
Mijn naam is Martijn Hofman en samen met mijn vrouw Danette Jansen woon ik in Zwingelspaan.
Een gehucht dat onder de gemeente Moerdijk valt. We hebben een hobbyboerderij en de Castlemilk Moorit schapen zijn een speciale aanwinst.
Mooie dieren waar we erg blij mee zijn. Ik probeer zo goed als het kan de wat specialere rassen in stand te houden met een zo laag mogelijk inteeltpercentage.
Fokken is soms gokken maar dat moet je wel met gezond verstand doen.
Tot nu toe drie Castlemilk Moorit schapen en graag breiden we de kudde wat uit…
Dit was op 2 september 2017 en inmiddels bestaat de kudde uit acht dieren door aankoop en import in een prettige samenwerking.
De facebookpagina die betrekking heeft op onze dieren is https://www.facebook.com/hobbyboerderij/

De Koekoeksgaard
In 2014 viel ons oog op het bijzondere ras Castlemilk Moorit. Een elegant, alert, middelgroot schaap met een mooie bruin-rossige vacht. We willen ons land graag zo duurzaam mogelijk beheren en dus bij voorkeur geen machines gebruiken omdat deze de grond kunnen beschadigen of compacteren. De keuze om een kleine kudde schapen te gaan houden was dus gauw gemaakt. Ze fungeren als lichtvoetige ‘grasmaaiers’ en bemesten de grond. Om wormendruk laag te houden worden onze schapen om de paar weken verweid naar een nieuw stuk gras en bovendien ondersteunen we ze met een natuurlijk kruidenmengsel waar ze dagelijks een handje van mogen snoepen. Als bonus leveren ze vachten die vervilt, gelooid, of tot wol gesponnen kunnen worden en voor de liefhebbers ook af en toe nog vlees.

Paul Spierings en Alberthe Papma
Ooij (Berg en Dal), Gelderland